Miranda & Claudia gaan voor de 11stedentocht #4

We gaan op reis en nemen mee…….

Zoals eerder aangegeven hebben we zelf een trainingsprogramma opgesteld. Aangezien iedereen anders is wat basisconditie betreft en lichaamsbouw wilden we natuurlijk graag weten of we zo voldoende km maken.

Samen met Jan Arend (Fysiek trainer werkzaam bij MCZ) hebben wij onze voorlopige planning doorgenomen. Daar heeft hij zeker nog iets in aangepast. Het is belangrijk om volume op te bouwen maar tevens ook rust te nemen. Ons schema is nu opgebouwd in periodes van 3 weken.

  1. Intensieve week
  2. Volume opbouwen
  3. Herstel/rustige week

Tijdens de intensieve week trainen we een aantal lange afstanden. De week daarna wat minder lange afstanden maar nog wel het volume opbouwen en dan een week “rust” (wel wandelen maar dan blijven de afstanden onder de 10 km). Opbouwen is goed maar ook moet je lichaam tijd hebben om te herstellen. De aankomende 3 weken zien er als volgt uit:

Intensief: dinsdag 10 km, vrijdag 30 km, zaterdag 40 km en zondag 5 km (totaal 85 km)

Volume: woensdag 5 km, donderdag 5 km en zaterdag 50 km (totaal 60 km)

Herstel/rust: maandag 8 km, donderdag 10 km en zondag 10 km (totaal 28 km)

Dit zijn al hele afstanden. Maar voor je het weet is het ook al zover!

Laatst hebben we 2 etappes van het Pieterpad gelopen. Mooi uitgezette routes. Op ons programma stond 40 km die dag. Om 8 uur heeft onze taxichauffeur Dave ons afgezet in Sleen, de plek waar we gingen beginnen. Route werd duidelijk aangegeven. Heel afwisselend gelopen verhard/onverhard. We werden nog ingehaald door 2 mannelijke hardlopers. Wij waren natuurlijk nieuwsgierig…. ”Doen jullie ook het Pieterpad?” En ja hoor, zij gingen die dag geen 2 maar 3 etappes volbrengen, en wij al denken dat wij goed bezig waren! Leuk om te zien hoe een ieder zijn of haar (sportieve) doelen heeft.

We hadden een goed gevulde rugtas mee voor de 40 km die we moesten volbrengen.

Eigenlijk wisten we geen van beide wat belangrijk is om mee te nemen voor zo’n lange training. Ook richting de 11 stedentocht wel belangrijk om hier wat voorbereiding in te treffen. Dat hebben we gedaan door met Leonie van TOP diëtisten (in het omnium) in gesprek te gaan. Zij heeft voor ons een aantal producten/adviezen opgeschreven waar we mee aan de slag kunnen.

Een goede basisvoeding is al het halve werk. (Dat lukt ons aardig denk ik)

Voldoende drinken altijd belangrijk, niet alleen water maar ook isotone sportdranken, volkoren producten zoals een belegd broodje. Koolhydraatrijke voeding zoals bijvoorbeeld een banaan en kwark doen het ook altijd goed. Uiteraard zoeken we de dingen die we zelf ook nog een beetje lekker vinden want daar word je blij van! (Ook niet geheel onbelangrijk).

Het was een heerlijke dag. Het ging goed bij ons allebei. Om 16.00 kwamen we aan in Hardenberg. Daar zijn we met de trein naar Nieuw Amsterdam gegaan waar onze taxichauffeur ons stond op te wachten zodat we niet weer van Nieuw Amsterdam naar Erica moesten lopen! Onze dank hiervoor.  

Tot de Volgende!!

Wandelgroetjes van Miranda & Claudia

P.S. Wist je dat je ook 1 dag mee kunt lopen met de 11stedentocht?

Related Post
Broze Botten bij Wielrenners
Themabijeenkomst Hardlopen; 4 Mijl & verder…
Miranda & Claudia gaan voor de 11stedentocht #8
Miranda & Claudia gaan voor de 11stedentocht #7