Individuele leefstijlprogramma´s

Het Omnium werkt met topsporters en talenten. Topsporters doen er alles aan om hun doel te halen. Voor elke topsporter is het doel verschillend: de één gaat voor olympisch goud, de ander wil de stap naar de top zetten. Hierbij zijn werken aan fysieke topconditie, mentale veerkracht, goed eten, voldoende rust en de beschikking over top faciliteiten van groot belang. Het Omnium begeleidt ze bij deze reis.

MAAR EIGENLIJK IS ELK LEVEN TOPSPORT!

Iedereen heeft eigen doelen en uitdagingen in het leven: een (veeleisende, zware) baan, gezin, je blijven ontwikkelen, of een omgeving die je vraagt dat te doen, hobby’s, vrienden en familie. Daarmee heeft iedereen dezelfde uitdaging als een topsporter: je leven zo vormgeven, dat je je doelen kunt behalen. Om mensen daarbij te helpen hebben wij het ‘Iedereen topsporter’ programma ontwikkeld. Personal training op je gehele leefstijl. Want wij geloven: JOUW LEVEN, JOUW DOELEN, JOUW TOPSPORT.

Uitgebreide gezondheid- en fitheidsscreening

Binnen ons centrum hebben we als hét sportmedisch- en leefstijlcentrum van het Noorden de meest uitgebreide kennis en faciliteiten om je volledig door te lichten. Dit kan op het vlak van voeding, mentaal, fysieke kracht, medisch, conditie, rust etc. Op basis van de behoefte passen wij de test daarop aan. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Leefstijl- en gezondheidsscreening met een score als uitslag;
  • Uitgebreide testbatterij met daarin de leefstijlscreening uitgebreid met een medisch onderzoek en inspannings- en krachttesten.

Met als uiteindelijk resultaat: weten hoe je ervoor staat en wat je kan verbeteren!

Voor meer informatie zie Leefstijlscreening!

Individueel traject ‘Iedereen topsporter’

Het individuele traject ‘Iedereen topsporter’ is ook daadwerkelijk voor iedereen die aan de slag wil om zich fitter, krachtiger en gezonder wil voelen. Wij helpen en begeleiden mensen om hun leven goed aan te kunnen. Net zoals bij topsport komen de volgende basisvoorwaarden aan bod: je fysiek fit voelen, goed en gezond eten, rust en de juiste balans, mentale gesteldheid, je functioneren in je baan, team, organisatie en je fysieke leefomgeving. 

Voor meer informatie zie Individueel leefstijlprogramma!

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

De Beweegkuur is een twee jaar durend programma dat volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Onder begeleiding van een leefstijlcoach, een diëtist en een fysiotherapeut werken we samen aan een gezonde leefstijl. Het programma bestaat naast individuele begeleiding op het gebied van voeding, beweging en leefstijl ook uit groepsbijeenkomsten met de diëtist en fysiotherapeut.

Meedoen met de Beweegkuur kan als:

  • Je 18 jaar of ouder bent;
  • Er een BMI van 25-30 is met extra gezondheidsrisico of als je een BMI hebt van 30 of hoger;
  • Je gemotiveerd bent om aan een gezondere leefstijl te werken en je voor 100% wilt inzetten.

Voor meer informatie zie GLI beweegkuur!

Veerkrachttraining

Veerkracht is een belangrijk thema, nu misschien wel meer dan ooit. We zoeken naar manieren om (deze) moeilijke tijden beter het hoofd te bieden. Door middel van individuele begeleiding krijg jij inzicht en handvatten om jouw eigen veerkracht te vergroten, hoe om te omgaan met stress en vitaliteit en hoe je dit toepast op je persoonlijke situatie.

Bij de aanpak wordt gefocust op de juiste mix van mentale en fysieke gesteldheid. Factoren die hieraan bijdragen zijn onder andere stress, ontspanning en slaap, beweging, voeding en de omgeving. Het is een steun in de rug, het geeft inzicht en is een duurzame investering in jezelf.

Voor meer informatie zie Individuele veerkrachttraining!

Better in, better out

Fit voor en na de operatie!

Met onze expertise bieden wij in samenwerking met het Martini Ziekenhuis een programma aan die jou voor en na de operatie zo goed mogelijk begeleidt om te zorgen dat je fit het operatief traject in gaat en vervolgens ook weer uit komt. Het is inmiddels bewezen dat het vooraf versterken van botten en gewrichten, maar ook het verbeteren van de algehele fitheid de kans op complicaties aanzienlijk verkleind. Daarnaast zul je sneller herstellen wanneer je de operatie in gaat. 

Zie Better in, better out voor meer informatie over de werkwijze!

Rate Your Health

Wat voor cijfer geef jij jouw gezondheid? Scoor jij een 6 of een 9?!

Heb jij ook altijd al willen weten hoe gezond je eigenlijk bent? Of ben je altijd druk met kinderen en/of je carrière en is je leefstijl daardoor veranderd? Spelen vragen zoals ‘heb ik wel een gezond gewicht?’ weleens in je hoofd? Ben je benieuwd naar wat voor cijfer je kan geven aan je gezondheid? Dit kan met Rate Your Health!

Voor meer informatie zie Rate Your Health!

 

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE