Iedereen topsporter voor bedrijven!

Jouw medewerker ook topsporter?

Het maximale uit je leven halen kan je ook zien als topsport! Een veeleisende baan, gezin, sociale verplichtingen, hobby’s, et cetera.

Wij, Het Omnium, werken dagelijks met topsporters en talenten en weten wat daarbij komt kijken. Maar wij kunnen dat ook vertalen naar jouw werkvloer. Want iedereen kan leren en geïnspireerd raken door topsport!

Voor elk individu, team of organisatie hebben we een unieke mix van expertise en inspiratie samengesteld om fundamenteel een stap te zetten in jouw persoonlijke effectiviteit en vitaliteit. Wat zich vertaald naar je fitter voelen en betere prestaties op alle vlakken. Zie hieronder de mogelijkheden, het aanbod is modulair en kan los of in samenhang met elkaar georganiseerd worden

Uitgebreide gezondheid- en fitheidsscreening

Binnen ons centrum hebben we als hét sportmedisch- en leefstijlcentrum van het Noorden de meest uitgebreide kennis en faciliteiten om je volledig door te lichten. Dit kan op het vlak van voeding, mentaliteit, fysieke kracht, medisch, conditie, rust etc. Op basis van de behoefte passen wij de test daarop aan. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Leefstijl- en gezondheidsscreening met een score als uitslag;
  • Uitgebreide testbatterij met daarin de leefstijlscreening, uitgebreid met een medisch onderzoek en inspannings- en krachttesten. Met als uiteindelijk resultaat: weten hoe je ervoor staat en wat je kan verbeteren!

Deze testen kunnen los afgenomen worden, maar dit kan ook het startmoment voor een uitgebreider vitaliteitsprogramma voor een individueel of de gehele organisatie worden.

Voor meer informatie zie Leefstijlscreening!

Inspiratie- en
bewustwordings-
programma

We worden allemaal steeds bewuster van het belang van gezondheid en vitaliteit. Als goed werkgever is het van belang dat je laat zien het ook belangrijk te vinden en dit te willen stimuleren. Dit kunnen wij vanuit Het Omnium op een aantal manieren goed invulling geven:

  • Inspirerende presentaties van onze professionals die werken met topsporters;
  • Een bezoek of bijeenkomst aan het TopsportZorgCentrum waar wij een heel programma rondom vitaliteit kunnen verzorgen rondom een afdelings- of bedrijfsuitje. Een kijkje in de keuken van de topsport en daaromheen diverse activiteiten.
  • ….

Zie Inspirerend teamoverleg voor meer informatie!

Het individuele traject ‘iedereen topsporter’

Bedoeld voor iedere medewerker en leidinggevende die aan de slag wil om fitter, energieker en krachtiger voor de dag te komen. Zie het als een personal training ++. Alle vlakken komen daarbij aan bod: fysiek, voeding, rust/balans, mentaal, sociaal en omgeving. Met als belangrijkste doel: blijvende gedragsverandering. Zie Bedrijfsprogramma iedereen topsporter voor toelichting op het volledige traject.

Leiderschapstraject

Als directie of management ben je een voorbeeld voor de organisatie. Ook op het gebied van vitaliteit kan dit uitgedragen worden. Daarnaast vraagt een dergelijke functie zoveel van een mens dat fitheid op alle fronten leidt tot betere prestaties.

Het leiderschapstraject is een programma waarin wij de leden van het management begeleiden naar een topsport niveau. Deels is dit een persoonlijk programma zoals beschreven in het ‘iedereen topsporter’ traject en deels verzorgen we voor de groep ook gezamenlijke activiteiten en presentaties van inspirerende personen uit de topsport. Het programma versterkt het management als team, individu en als voorbeeldpersoon binnen de organisatie.

Zie Leiderschapstraject voor meer informatie!

Veerkracht traject

Iedereen komt weleens op een moment in zijn leven waarop het allemaal wat stroever loopt. Dan komt het aan op veerkracht! En aan veerkracht kan je werken! Al bewust bezig zijn met iets waar je eerst geen grip op hebt. kan gelijk al een boost geven. Zie Bedrijfsprogramma veerkrachttraining voor meer informatie.

Partner van talentontwikkeling en topsport

Voor de organisatie die zich wil verbinden met talentontwikkeling en topsport is er de mogelijkheid om partner te worden van Het Omnium. Als organisatie kan je van diverse privileges gebruik maken:

  • Regelmatig rondleidingen voor medewerkers en klanten;
  • Bijeenkomsten, inspirerende activiteiten en clinics in en om Het TopsportZorgCentrum;
  • Trainingen bekijken van topsporters en talenten;
  • Inspirerende verhalen en workshops van (talent)coaches met analogie naar de bedrijfspraktijk;
  • Content vanuit de talent/topsport die gemaakt kan worden voor uw organisatie.

Dit is op maat aan te passen op de behoefte van uw organisatie en ook mogelijk in combinatie van de programma’s zoals hierboven benoemd.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Clinics en sportieve uitdaging

Met onze coaches hebben we clinics ontwikkeld voor diverse sporten. Deze clinics zijn een combinatie van praktijk en theorie in combinatie met de entourage van het TopsportZorgCentrum.

Voor meer informatie, zie clinics en trainingen!

Corpus den Hoorn Beweegt

Je kent het misschien wel, een lange dag op het werk. Het liefst plof je bij thuiskomst direct neer op de bank. Soms is het lastig om weer van die bank af te komen en jezelf te motiveren nog te gaan sporten in de avond.

Waarom dan niet werk combineren met sporten? Op een tijdstip dat het medewerkers uitkomt? Bijvoorbeeld in de ochtend voor het werk, in de lunchpauze of in de namiddag. Niet alleen gunstig voor werknemers, maar ook voor een werkgever zijn er tal van voordelen.

Om vanuit Het Omnium en het TopsportZorgCentrum iets te betekenen voor de omgeving is in 2019 een start gemaakt met het aanbieden van diverse beweegactiviteiten voor bedrijven in de nabije omgeving. Dit met de insteek dat medewerkers laagdrempelig, om de hoek en aansluitend aan hun werk nog even kunnen bewegen. Door COVID-19 is daar nu een online aanbod voor in de plaats gekomen. Diverse bedrijven zijn hier bij aangesloten. Voor meer informatie neem een kijkje op de eigen site van Corpus den Hoorn Beweegt.

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE