Het Omnium werkt met topsporters en talenten. Topsporters doen er alles aan om hun doel te halen. Voor elke topsporter is het doel verschillend: de één gaat voor olympisch goud, de ander wil de stap naar de top zetten.

Voor alle topsporters geldt dat werken aan fysieke topconditie, mentale veerkracht, goed eten, voldoende rust en de beschikking over topfaciliteiten van groot belang is. Het Omnium begeleidt ze bij deze reis. Lees hieronder meer over het bedrijfsprogramma.

Maar eigenlijk is elk leven topsport!

Iedereen heeft eigen doelen en uitdagingen in het leven. Daarmee heeft iedereen dezelfde uitdaging als een topsporter: je leven zo vormgeven, dat je je doelen kunt behalen. Om mensen daarbij te helpen hebben wij het volgende programma ontwikkeld:

Jouw medewerker, ook topsporter?!

Unieke mensen, eigen leven, eigen doelen

Ook medewerkers bedrijven topsport in hun eigen leven: een veeleisende baan, een gezin met kinderen, zich blijven ontwikkelen, daarnaast hobby’s en vrienden. Dat op een prettige manier bolwerken is ook topsport! Het grote verschil met een ‘echte’ topsporter is dat medewerkers minder bewust stilstaan bij de basisvoorwaarden die noodzakelijk zijn om goed (te) blijven functioneren en zich lekker te blijven voelen.

Wij helpen en begeleiden mensen en organisaties om de zes basisvoorwaarden goed in te richten. Het gaat hierbij om:

 • Fysieke gesteldheid
 • Voeding
 • Rust en balans
 • Mentale gesteldheid
 • Sociale omgeving
 • Faciliteiten en werkomgeving

Deze basisvoorwaarden zijn ontleend uit de dagelijkse praktijk van de topsport en alle onze interventies zijn onderbouwd.

De aanpak voor het bedrijfsprogramma bestaat uit 5 stappen, zoals dat ook in de topsport gebeurt:

 1. We starten met een bedrijfsbrede campagne waarin we mensen bewust en enthousiast maken voor het programma. Degenen die willen, stromen in bij het programma.
 2. Om tot de juiste begeleiding en het programma te komen wordt vervolgens eerst gescreend om te kijken hoe de medewerkers er voor staan en waar er verbetering nodig en mogelijk is.
 3. Op basis van de test wordt in de intakefase een programma samengesteld.
 4. De uitvoering van het programma is een mix van maatwerk op individuele basis en groepsmomenten met de deelnemers.
   • De focus ligt op het integreren van de zes basisvoorwaarden in iemands leven, in combinatie met gedragsverandering. Hierbij ondersteunt een coach om aan de hand van drijfveren te waarborgen dat motivatie en gedragsverandering blijvend is!
 5. Gedurende het programma brengen we de voortgang in beeld met behulp van handige apps en wearables, wat extra motiverend werkt. Verder blijven wij natuurlijk communiceren over het programma. Door succesverhalen van ‘early adapters’ moet dit gefaseerd tot meer instroom leiden.

De stappen worden gefaseerd en in overleg met de opdrachtgever doorlopen.

Werkwijze:

 • Net zoals voor de topsporters die wij begeleiden geldt dat wij voor het hoogst haalbare gaan. We gebruiken onze ervaring en expertise, opgedaan in de topsport. Hiermee willen wij ook andere mensen inspireren.
 • Iedereen en elke organisatie is anders, daarom passen we de programma’s daarop aan voor het beste resultaat.
 • We werken volgens de hoogste standaarden en wetenschappelijk onderbouwde methoden.
 • Daar waar mogelijk vinden activiteiten plaats in het TopsportZorgCentrum ter inspiratie.

Neem hieronder contact op voor meer informatie over het bedrijfsprogramma!

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE