Onze wielerexpertise

Vanuit onze multidisciplinaire expertise hebben wij een divers aanbod ontwikkeld voor de recreatieve tot prestatieve fietser.

Ben jij een fervent wielrenner en herken jij je in één of meerdere onderstaande vragen?

› Wil je comfortabel en gezond jouw sport beoefenen?

› Wil je sneller fietsen?

› Wil je weten waar jouw verbeterpunten zitten?

› Heb je een specifiek doel waar jij op je best wilt zijn?

Binnen Het Omnium zijn er diverse mogelijkheden om je te testen en te begeleiden. Zie hieronder de diverse mogelijkheden.

 

Hoe sta ik ervoor?

Met behulp van verschillende testen kunnen wij kijken hoe jij er voor staat en hoe jij optimaal jouw sport kan beoefenen.

Wil je comfortabel en gezond jouw sport beoefenen?                                                                    Dan geeft het Fiets sportmedisch en fysiek onderzoek in combinatie met een fietspositiescreening inzicht in jouw fysieke gesteldheid en of je ook goed op jouw fiets zit.

Wil je daarbij ook inzicht in hoe je sneller kan fietsen en hoe je het beste je doelen kan behalen?                                                                      Dan kan je in aanvulling op bovenstaande ook een inspanningstest (inclusief ademgasanalyse) laten afnemen. Of een volledige testbatterij doorlopen.

Zie hieronder de mogelijkheden:

– Fiets Sportmedisch en fysiek onderzoek 170

Ook wel bekend als de sportmedische keuring die wordt gedaan door onze sportartsen. Er wordt gekeken naar diverse gezondheidswaarden en door middel van lichamelijk onderzoek wordt het bewegingsapparaat beoordeeld. Deze wordt vergoed als je een aanvullende zorgverzekering hebt.

– Fiets Sportmedisch en fysiek onderzoek + Inspanningstest inclusief ademgasanalyse 285

In combinatie met het medische onderzoek kan er een inspanningstest afgenomen worden. Ook wel bekend als het Groot Sportmedisch Onderzoek. Hiermee beoordelen we onder andere je conditie, hartslagzones, omslagpunt en VO2Max. Op basis hiervan kunnen we jou een trainingsadvies geven. Deze wordt (deels) vergoed als je een aanvullende zorgverzekering hebt.

– Fietspositiescreening 32,50

In combinatie met het medisch en fysiek onderzoek kan onze bewegingswetenschapper met een korte screening bepalen of jij goed op jouw fiets zit en kan aanpassingen doen indien nodig

– Fiets Testbatterij* 462,50

  • Fiets sportmedisch en fysiek onderzoek;
  • Inspanningsonderzoek met ademgasanalyse;
  • Fietspositiescreening;
  • Voedingsscreening waarbij we kijken of jouw voedingspatroon goed is;
  • Kracht- en mobiliteitstesten;
  • Mentale screening om te kijken of daar nog winst te behalen is;
  • Een integraal advies over jouw fysieke gesteldheid en verbeterpunten.

*Voor deze testen kan je ook het volledige bedrag dat is opgenomen voor sportmedisch onderzoek in de aanvullende verzekering gebruiken.

Houding op de fiets 

Een goede houding op de fiets is van belang om comfortabel en/of zo snel mogelijk te kunnen fietsen. Met behulp van de expertise van onze bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten gaan wij samen met jou op zoek naar de juiste houding op de fiets. Als basis hiervoor adviseren we een ‘Fiets sportmedisch en fysiek onderzoek’ vooraf zodat beperkingen en aandachtspunten in jouw bewegingsapparaat in kaart zijn gebracht.

Vervolgens doen we een fietspositiemeting 200 Dit doen we onder andere met behulp van:

  • Stabiliteit en spierkrachtmetingen;
  • (Gewricht)hoek bepaling door middel van filmopnamen;
  • Afstelling schoenplaatjes.

Advies en Begeleiding

Voor elke renner die aan de slag wil met zijn verbeterpunten, met een specifiek doel en/of behoefte heeft aan de gestructureerde aanpak is advies en begeleiding mogelijk.

Dit start met een intake en vervolgens kunnen daar de volgende opties uit volgen:

– Eenmalig trainingsadvies 79

Met behulp van een vragenlijst over je doelen en fietsbeleving kunnen wij jou een advies geven over hoe jij het best kan trainen.

– Eenmalig trainingsschema 32,50

Daarnaast ontvang je een trainingsschema die past bij jouw situatie en jouw sportieve doelen.

– Trainingsbegeleiding 55-125 per maand

– Regelmatige (inspannings)test van vooruitgang 59 (per keer)

Voor een renner met weinig tijd en/of een renner die het maximale uit zichzelf wil halen, is een continue trainingsbegeleiding zeer geschikt. Wij brengen structuur in jouw trainingen en stellen dit wekelijks bij aan de hand van jouw beschikbare tijd, behoefte en analyses van jouw vorderingen. Regelmatig contact met de coach is daarbij mogelijk. (afhankelijk van de frequentie van contact en bijstellen schema’s)

De begeleiding kan worden aangevuld met specifieke begeleiding op gebied van krachttraining (waaronder core-stability), voedingsschema en mentale begeleiding.

Ben jij na het lezen van bovenstaande informatie geïnteresseerd geraakt of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE