Het Omnium heeft een ruim aanbod in verschillende testmogelijkheden. Dankzij deze diversiteit en op maat gemaakte programma’s is het weggelegd voor iedereen. Alle testmogelijkheden staan hieronder, inclusief beschrijving en prijs aangegeven.

Topsportmedische & performance screening

De uitgebreide ‘Topsportmedische & performance screening’ bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Intake: medische en psychologische vragenlijst
 • Medisch onderzoek: lengte, gewicht, vet, ogen, urine, longen, rust ECG en bloed
 • Lichamelijk onderzoek
 • Testen van conditie en VO2Max door middel van een inspanningstest
 • Kracht- en bewegingsanalyse door onder andere:
  • uitgebreid voet- en houdingonderzoek
  • sprongtesten
  • (isokinetische) krachtmeting (Biodex)
  • veldtesten
 • Gesprek sportpsycholoog over o.a. de uitkomsten psychologische vragenlijst
 • Voedingsscreening door de sportdiëtist
 • Tot slot: rapportage en adviesgesprek waarin alle resultaten besproken worden.

Kosten: €507

Bij een aanvullende verzekering kan de screening tot wel €250 vergoed worden. Als je in bezit bent van een topsportpolis dan wordt €475 gedekt.

Sportmedische & performance screening

De ‘Sportmedische & performance screening’ bestaat uit de volgende

 • Intake: medische vragenlijst
 • Medisch onderzoek: lengte, gewicht, vet, ogen, urine, longen, rust ECG en bloed
 • Lichamelijk onderzoek
 • Testen van conditie en VO2Max en bepalen van trainingszones door middel van een inspanningstest
 • (isokinetische) krachtmeting door middel van de Biodex
 • Screening van voeten en houding door de podotherapeut
 • Speeddate sportpsycholoog waarin aandachtspunten aan het licht komen
 • Speeddate sportdiëtist
 • Tot slot: rapportage en adviesgesprek waarin alle resultaten besproken worden.

Kosten: €395

Bij een aanvullende verzekering kan de screening tot wel €250 vergoed worden.

Sportvoedingsanalyse

We berekenen je voedingsanamnese aan de hand van een voedingsinname in relatie tot sport. Je weet dankzij een korte check waar je verbeterpunten en knelpunten liggen, gericht op verbetering van je prestatie en herstel. Je krijgt het resultaat van de check voorzien van aandachtspunten mee. De sportvoedingsanalyse wordt uitgevoerd door de diëtist.

Kosten: €60

ISAK meting

Met behulp van de ISAK, The International Society for the Advancement of Kinanthropometry, methode wordt een meting van je lichaamssamenstelling gedaan. Je krijgt inzicht in je lichaamssamenstelling en somatype (lichaamsbouw). Dit gebeurt door het meten van lengte, gewicht, 8 huidplooien, 5 omtrekken en 2 botbreedtes.

Kosten: €45

Houdingsonderzoek

Voeten zijn de basis van het lichaam, tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar de staande houding en balans, en welke invloed de voetstand hierop heeft. Voetonderzoeken worden uitgevoerd door Schutrups.

Kosten: €30

Voetonderzoek

Spierkracht en mobiliteit van voetgewrichten worden getest. Eventueel worden er aanvullende tests uitgevoerd bij klachten.

Kosten: €30

Statische en dynamische voetdrukmeting

De afwikkeling van de voet wordt in kaart gebracht door specifieke drukpunten te onderzoeken. Op deze manier wordt de voetdynamiek bepaald.

Kosten: €35

Psychologische test

De screening geeft een indicatie van je mentale kracht in de sport en een indicatie van je algemene welzijn buiten de sport. Dit wordt gedaan door de sport- en prestatiepsycholoog.

Kosten: 63,50

Sport Medisch Onderzoek (SMO)

Een sportmedisch onderzoek is ook een van de testmogelijkheden. Een SMO geeft een goed beeld van jouw conditie en belastbaarheid. Als je wilt beginnen met sporten of (al) intensief sport, kan de sportarts jou voorlichten op basis van diverse metingen (bloed en/of urine onderzoek, longen, hart, onderzoek bewegingsapparaat, en een inspanningstest met of zonder ademgasanalyse). Met behulp van het onderzoek kunnen inspannings-gebonden klachten en eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht komen. De test is er in verschillende varianten, van basis tot zeer uitgebreid. Voor sommige sporten en bonden wordt deze test in de vorm van een (sportmedische) keuring verplicht gesteld.

Deze test wordt door aanvullende verzekeringen gedekt en hiervoor is GEEN verwijzing nodig van de huisarts.

Er zijn diverse varianten. Uitgebreidere informatie en prijzen kan je op de site van het martiniziekenhuis vinden.

Krachttest knie/schouder/enkel

Dit gebeurt door middel van de Biodex System 3: een isokinetische krachtmeting waarbij in kaart kan worden gebracht hoe het links/rechts verschil zich verhoudt en of normwaarden worden behaald. Ideaal voor preventie of voor het meten van progressie/ richting geven aan de revalidatie/ krachttraining. De krachttesten worden behandeld met hulp van het MCZ.

Al onder behandeling bij een fysiotherapeut? Dan valt de testbatterij in sommige gevallen onder je aanvullende verzekering.

Kosten €85

Return to sport testbatterij; gericht op knie/hamstring/schouder/enkel

Dit is een analyse van kracht/functie/bewegingskwaliteit/psychologische gereedheid als evaluatie moment binnen de revalidatie en/of voor terugkeer naar sport: een testbatterij waarin verschillende aspecten worden gemeten zoals spierkracht, functie van het gewricht, techniek van de beweging en vertrouwen. Dit zijn allemaal voorwaarden om goed te kunnen presteren bij terugkeer naar de sport. Hierna krijg je een individueel advies. Dit kan afgestemd worden op jouw hulpvraag of die van je behandelaar. Zo krijg je het  beste advies die je mee kunt nemen in jouw eigen revalidatie traject.

Wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering!

€140

Return to performance testbatterij; op het veld

Dit is een analyse van sprint vermogen/wendbaarheid/uithoudingsvermogen als evaluatie moment binnen de revalidatie en/of voor terugkeer naar sport: een testbatterij waarbij specifieke elementen worden getest zoals uithoudingsvermogen, sprintvermogen en wendbaarheid. Dit zijn belangrijke aspecten om terug te kunnen keren naar het niveau van sporten van vóór de blessure, en om blessures te voorkomen. Hierna krijg je een individueel advies.

Wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering!

€140

Toelichting testmogelijkheden sport performance

Blessurepreventie screening

De eerste toelichting van de testmogelijkheden onder sport performance gaat over de screening van blessurepreventie. Deze zijn gericht op flexibiliteit/kracht/stabiliteit/techniek: hoe goed zijn de voorwaarden om te kunnen presteren? Heb ik kans op blessure? Zijn er aspecten die beter kunnen, waardoor mogelijk een blessure kan worden voorkomen? Allemaal vragen die we kunnen beantwoorden middels blessurepreventie screenings. Je krijgt hierbij een individueel advies met bijbehorend oefenschema.

Interne load monitoring

Door middel van een vragenlijst wordt gekeken hoe zwaar ervaren sporters de trainingen en wedstrijden ervaren. Dit is belangrijke input voor een coach. Dit blijkt een belangrijke indicator voor het oplopen van blessures. Middels een app kan dit in kaart gebracht worden.

Externe load monitoring

Dit gebeurt met Polar Team Pro die met behulp van GPS gegevens trainingen en wedstrijden) vastlegt. Hiermee wordt load monitoring van fysieke aspecten zoals gelopen afstand, aantal sprints, aantal deceleraties/acceleraties en ook hartslag mogelijk gemaakt. Deze aspecten hebben een voorspellende waarde te hebben voor het oplopen van blessures. Door middel van ons Polar systeem kunnen wij dit in kaart brengen.

Videoanalyse trainingen en wedstrijden

Door videoanalyse kunnen clips worden gemaakt van specifieke situaties, in overleg met de technische staf.

Veldtesten voor voetbalclubs

Dit betreft conditie-, sprint-, en behendigheidstesten: monitoren van uithoudingsvermogen, sprintvermogen en behendigheid. Het gros van de spelers zal fitter worden gedurende het seizoen, door een stijging in het aantal trainingen en wedstrijdminuten. Echter, sommige spelers zullen hierin niet meegaan, door bijvoorbeeld de overgang van een lager niveau (met lagere intensiteit) of doordat spelers terugkomen van een blessure. Door dit goed te monitoren, kunnen spelers individueel aangepast worden zodat het gewenste fitheidsniveau sneller wordt bereikt (en mogelijk overbelasting en blessures voorkomen dan worden).

Trainingsbegeleiding/-planning

Na een intake met het stellen van de doelen en op basis van testgegevens kan er gekozen worden voor verschillende begeleidingstrajecten.

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE