Onze hardloopexpertise

Vanuit onze multidisciplinaire expertise hebben wij een divers aanbod ontwikkeld voor de recreatieve tot prestatieve hardloper.

Ben jij een fervent hardloper en herken jij je in één of meerdere onderstaande vragen?

› Wil je comfortabel en gezond jouw sport beoefenen?

› Wil je sneller lopen?

› Wil je weten waar jouw verbeterpunten zitten?

› Heb je een specifiek doel waar jij op je best wilt zijn?

Binnen Het Omnium zijn er diverse mogelijkheden om je te testen en te begeleiden. Zie hieronder de diverse mogelijkheden.

Hoe sta ik ervoor?

Met behulp van verschillende testen kunnen wij kijken hoe jij er voor staat en hoe jij optimaal jouw sport kan beoefenen.

Wil je comfortabel en gezond jouw sport beoefenen?
Dan geeft het Hardloop sportmedisch en fysiek onderzoek in combinatie met een loopanalyse inzicht in jouw fysieke gesteldheid en of je efficiënt loopt.

Wil je daarbij ook inzicht in hoe je sneller kan lopen en hoe je het beste je doelen kan behalen?                                                                      Dan kan je in aanvulling op bovenstaande ook een inspanningstest (inclusief ademgasanalyse) laten afnemen. Of een volledige testbatterij doorlopen.

Zie hieronder de mogelijkheden:

– Loop Sportmedisch en fysiek onderzoek 170

Ook wel bekend als de sportmedische keuring die wordt gedaan door onze sportartsen. Er wordt gekeken naar diverse gezondheidswaarden en door middel van lichamelijk onderzoek wordt het bewegingsapparaat beoordeeld. Deze wordt vergoed als je een aanvullende zorgverzekering hebt.

– Loop Sportmedisch en fysiek onderzoek + Inspanningstest inclusief ademgasanalyse 285

In combinatie met het medische onderzoek kan er een inspanningstest afgenomen worden. Ook wel bekend als het Groot Sportmedisch Onderzoek. Hiermee beoordelen we onder andere je conditie, hartslagzones, omslagpunt en VO2Max. Op basis hiervan kunnen we jou een trainingsadvies geven. Deze wordt (deels) vergoed als je een aanvullende zorgverzekering hebt.

– Uitgebreide, multidisciplinaire Hardloop Testbatterij* 530:

 • Hardloop sportmedisch en fysiek onderzoek
 • Inspanningsonderzoek met ademgasanalyse**
 • Voedingsscreening waarbij we kijken of jouw voedingspatroon goed is;
 • Kracht- en mobiliteitstesten;
 • Mentale screening om te kijken of daar nog winst te behalen is;
 • Een integraal advies over jouw fysieke gesteldheid en verbeterpunten.

*Voor deze testen kan je ook het volledige bedrag dat is opgenomen voor sportmedisch onderzoek in de aanvullende verzekering gebruiken

**De inspannings(maximaal)test kan afgenomen worden op de hardloopband, sporters ouder dan 35 jaar die een maximaaltest op de hardloopband willen ondergaan zijn verplicht eerst het inspanningsonderzoek te ondergaan op de fietsergometer (extra kosten 80 euro)

Loopanalyse 100 of 3 fysio consulten (via je aanvullende verzekering)

Met behulp van de loopanalyse op de loopband krijgen we een goed beeld hoe jij loopt en of je efficiënt loopt. We analyseren functionaliteit, mobiliteit en stabiliteit. Daarmee kunnen we inzicht krijgen waar eventuele klachten vandaan komen.

De analyse wordt uitgevoerd door onze bewegingswetenschappers en sportfysiotherapeuten.

Advies en Begeleiding

Voor elke hardloper die aan de slag wil met zijn verbeterpunten, met een specifiek doel en/of behoefte heeft aan de gestructureerde aanpak is advies en begeleiding mogelijk.

Dit start met een intake en vervolgens kunnen daar de volgende opties uit volgen:

 

 • Eenmalig trainingsadvies 79
  Met behulp van een vragenlijst over je doelen en hardloopbeleving kunnen wij jou een advies geven over hoe jij het best kan trainen.
 • Eenmalig trainingsschema 32,50 Daarnaast ontvang je een trainingsschema die past bij jouw situatie en jouw sportieve doelen.
 • Trainingsbegeleiding 50-125 per maand
 • Regelmatige (inspannings)test van vooruitgang. 59 (per keer)

Voor een hardloper met weinig tijd en/of een hardloper die het maximale uit zichzelf wil halen, is een continue trainingsbegeleiding zeer geschikt. Wij brengen structuur in jouw trainingen en stellen dit wekelijks bij aan de hand van jouw beschikbare tijd, behoefte en analyses van jouw vorderingen. Regelmatig contact met de coach is daarbij mogelijk. (afhankelijk van de frequentie van contact en bijstellen schema’s)

 

De begeleiding kan worden aangevuld met specifieke begeleiding op gebied van krachttraining (waaronder core-stability), voedingsschema en mentale begeleiding.

Ben jij na het lezen van bovenstaande informatie geïnteresseerd geraakt of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE