Wat is sportpsychologie

Sportpsychologie is het werken met én bestuderen van gedrag, gedachten en gevoelens in sportsituaties.

Met sportpsychologische vaardigheden en principes kunnen we de mentale processen die een rol spelen tijdens een prestatie optimaliseren. Veelvoorkomende processen zijn: vertrouwen houden, concentratie bewaren, de juiste hoeveelheid spanning ervaren en gemotiveerd blijven. Denk ook aan presteren onder druk en het omgaan met tegenslagen. Dit geldt zowel voor teams als voor individuen.

Als sporter leef je een topsportleven. Daarin gebeurt van alles. De eisen zijn hoog. Als sportpsycholoog ken je de bijzonderheden van de (top)sport en help je ook bij een zinvol topsportleven in al zijn facetten. Keuzes moeten maken, de sociale omgeving vormgeven en nadenken over de tijd na de sport.

Tot slot kunnen sportpsychologen ondersteuning geven bij het terugkeren van een blessure of advies geven hoe je alert kunt zijn op signalen die een blessure mogelijk voorkomen.

Veelvoorkomende vragen:


Hoe komt het dat het ‘er soms opeens niet uit komt’?
Hoe komt het dat ik me soms verlies in mijn emoties?
Hoe komt het dat ik onder druk bezwijk?

Wat kan je hiermee bereiken

Sportpsychologie kan helpen je prestaties te verbeteren, meer te doen wat je belangrijk vindt en je welzijn te verbeteren.

Welke methoden worden gebruikt

In individuele trajecten kijken we welke aanpak voor jou het beste werkt. We werken onder andere met Psychological Skill Training, Cognitieve Gedragstherapie en Acceptance Commitment Therapie

Met teams werken we nauw samen met de coach om te bepalen hoe we teamprocessen kunnen vormgeven zodat het grootste rendement voor het team ontstaat.

Corona maatregelen

Binnen Het Omnium hanteren we de volgende regels ten aanzien van Corona:

  • Blijf thuis wanneer u of een gezinslid/medebewoner last heeft van Corona gerelateerde klachten
  • Neem altijd de 1,5 meter afstand tot elkaar in acht
  • Op deze verdieping geldt éénrichtingsverkeer, volg de pijlen op de grond
  • Maximaal 1 persoon in de lift
  • Voor het betreden en bij het verlaten van de desbetreffende verdieping wast u uw handen of maakt u gebruikt van desinfectie middelen
  • Dragen van een mondkapje in de publieke ruimten

#samensterk

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE

X