‘In en rondom het TopSportZorgcentrum‘

Wat als je elke dag OM DE HOEK mee kan doen aan een beweeg- of sportactiviteit?

Dit is nu mogelijk!

Vanuit het TopsportZorgCentrum worden er voor alle bedrijven en medewerkers verschillende sport- en beweegactiviteiten georganiseerd! Zie hieronder een beschrijving van de activiteiten die aangeboden worden. In de ochtend, tijdens lunchtijd en in de namiddag zijn er verschillende mogelijkheden waarbij je kan aansluiten. Dus voor ieder wat wils!

Waarom meedoen?

 • Een makkelijke en laagdrempelige manier om te werken aan fitheid en vitaliteit;
 • Bewezen is dat goed en voldoende bewegen (ook tijdens het werk) productiviteit verhoogt, kans op ziekte verlaagt en creativiteit verhoogt;
 • Daarnaast is het ook een mooie manier om in contact te komen met andere mensen & te netwerken.
   

In beweging in een aantal stappen!

1. Elk bedrijf kan aansluiten bij dit initiatief en dat maakt het mogelijk dat medewerkers deel kunnen nemen (neem hierover contact op met jouw werkgever)

2. Je kan je via de volgende link inschrijven voor activiteiten: Planning en inschrijven activiteiten

3. De eerste maand meedoen is gratis!

4. Na deze maand zijn de hoogte van de kosten (abonnement) afhankelijk van de regeling die met de werkgever getroffen is.

5. Je kan hier een abonnement door een mailtje te sturen

Beweeg-, sport- en inspiratie activiteiten

De activiteiten zijn voor iedereen op elk niveau toegankelijk, van beginner tot gevorderde beweger en sporter. Bij elke activiteit is een trainer aanwezig. Hij/zij zorgt voor gevarieerde en verantwoorde trainingen en houdt ook rekening met niveauverschillen zodat iedereen op zijn niveau aan de slag kan. Welke activiteiten, locatie en vertrek/tijdstippen zijn te vinden op de online weekplanning waar je je kan inschrijven voor de activiteit waaraan je wilt deelnemen. Voor een aantal sessies geldt een maximaal aantal deelnemers. Hieronder zijn de activiteiten beschreven.

Hardlopen

Beweegactiviteiten - Hardlopen

De insteek van deze activiteit is gevarieerd trainen met elementen waarin iedereen op zijn eigen niveau zijn ei in kwijt kan. Denk aan looptechniek, intervallen, Ook zal er oog zijn voor looptechniek en kan je trainingstips krijgen wanneer je bijvoorbeeld toe traint naar een bijzonder evenement.

Wielrennen

Ook hier is gevarieerd trainen met elementen waarin iedereen op zijn eigen niveau zijn ei in kwijt kan de insteek. Dit betreft bijvoorbeeld waaierrijden in kleine groepjes, kop over kop rijden, intervallen en af en toe een finale, maar tussendoor ook rustige herstelmomenten.

Bootcamp

Bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een bootcamptrainer. Het doel is om de kracht en uithouding te verbeteren door intensieve groepstrainingen gedurende de periode van een uur. Deze zullen plaats vinden in het speciaal aangelegde bootcamp faciliteit in het stadspark.

Functionele training

Voor degenen die bootcamp te intensief vinden wordt ook de functionele training aangeboden. In deze trainingsvorm worden diverse oefeningen gedaan die gericht zijn om de spieren te versterken en om functionele bewegingen goed uit te kunnen blijven voeren.

Fitness

In het programma kunnen een aantal fitnessmomenten mogelijk gemaakt worden tijdens daluren in een nabij gelegen fitnesscentrum.

Yoga/mindfulness

Naast de activiteiten die primair gericht zijn op bewegen is er ook een plaats ingeruimd voor yoga en mindfullness waarbij de geest, gevoel en lichaam meer centraal staan.

Wandelen en powerwalken

Naast wandelen wordt ook een iets intensievere variant aangeboden: Powerwalken is intensiever dan gewoon wandelen. De snelheid wordt opgevoerd om het wandelen effectief te maken en je de beweging te geven die je nodig hebt. Normaal loop je gemiddeld tot 5 km/uur en nu voer je dat tempo op naar 6 tot 7 km/uur. De spierversterkende oefeningen, die tussendoor worden gedaan zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt. Daarnaast doe je cardio oefeningen waardoor je hartslag omhoog gaat en je conditie beter wordt.

Inspiratie- en kennis bijeenkomsten

Regelmatig zullen er (lunch)lezingen en workshops georganiseerd worden in het restaurant in het TopsportZorgCentrum. Hier staat een thema centraal op het gebied van vitaliteit. De kosten van de lunch zijn voor eigen rekening. Hiervoor geldt een gereduceerd tarief. Deze staat vermeld bij de activiteit in de online weekplanning.

Skeeleren

Naast het TopsportZorgCentrum, rondom het sportpark Corpus dan Hoorn ligt een mooie wielerbaan. Naast wielrennen is deze uitermate geschikt om op te skeeleren. Bij voldoende animo gaat deze activiteit op de kalender komen.

Vechtsport/kickboksen

Kickboksen is een combinatie van stoten en trappen, het is een intensieve work-out. Je maakt kennis met de basistechnieken van deze vechtsport. Iedereen kan op zijn eigen niveau aan de slag, met een boksbal of sparren met een collega.

Sport van de week/start to sport

Regelmatig zal er ook ‘start to sport’ initiatief zijn. In een paar sessies kunnen beginners eens proeven en kennis maken met een bepaalde sport. Gestart wordt op instapniveau zodat iedereen aan kan haken en in een aantal stappen wegwijs gemaakt wordt in een bepaalde sport en je kan op die manier ontdekken of de sport ook iets voor jou is.

Pilot met Gasunie

Het programma is nu in de opstartfase. Gasunie gaat binnenkort van start, maar meer bedrijven hebben aangegeven te willen aansluiten. We hopen op veel animo en je te treffen bij de activiteiten!

Corona maatregelen

Binnen Het Omnium hanteren we de volgende regels ten aanzien van Corona:

 • Blijf thuis wanneer u of een gezinslid/medebewoner last heeft van Corona gerelateerde klachten
 • Neem altijd de 1,5 meter afstand tot elkaar in acht
 • Op deze verdieping geldt éénrichtingsverkeer, volg de pijlen op de grond
 • Maximaal 1 persoon in de lift
 • Voor het betreden en bij het verlaten van de desbetreffende verdieping wast u uw handen of maakt u gebruikt van desinfectie middelen
 • Dragen van een mondkapje in de publieke ruimten

#samensterk

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE