De sportartsen van het Martini Ziekenhuis zijn actief in Het Omnium. U kunt bij hen terecht voor een blessureconsult en/of begeleiding bij het herstel van een sportblessure of andere klacht aan het bewegingsapparaat. Daarnaast verzorgen de sportartsen sportmedische onderzoeken vanuit een speciaal inspanningslab in Het Omnium. Hiermee kunnen zij u helpen bij het (opnieuw) beginnen met sporten, advies geven over verantwoord blijven sporten of het leveren van een (top)sportprestatie.

De sportartsen van het Martini Ziekenhuis zijn medisch specialisten en maken onder andere deel uit van of leveren bijdragen aan de medische staf van FC Groningen, Donar, NOC*NSF en de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond.

Sportmedische onderzoeken

Met een sportmedisch onderzoek door een sportarts krijgt u inzicht in uw fysieke situatie en advies over hoe u het beste kunt sporten en/of bewegen. Er zijn verschillende onderzoeken mogelijk. Van een Klein sportmedisch onderzoek tot een zeer uitgebreid onderzoek met daarbij inspanningsonderzoek en desgewenst ademgasanalyse en een hartfimpje. Welk sportmedisch onderzoek voor u het meest geschikt is kunt u lezen op de site van het Martini Ziekenhuis.

Het sportmedisch onderzoek begint met een gesprek over uw wensen aan de hand van een vragenlijst. Het uitgebreide lichamelijk onderzoek vindt plaats in het speciale inspanningslab in Het Omnium. Allerlei fysieke metingen kunnen worden uitgevoerd. Door te lopen op een loopband of te fietsen op een ergometer, wordt de ontwikkeling van uw hartslag en de opname van zuurstof door uw lichaam inzichtelijk. Samen met de resultaten van andere onderzoeken (bijvoorbeeld het bepalen van uw BMI of een bloedonderzoek), krijgt u een (trainings)advies op maat.

Voor sommige sporten of sporters is een sportmedisch onderzoek met een certificaat verplicht. Ook deze worden onder begeleiding van een sportarts afgenomen in Het Omnium.

Blessureconsult

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts de expertise van een sportarts vragen bij een blessure. U krijgt advies over hoe u het beste kunt omgaan met uw blessure. Zo nodig krijgt u een echo.De sportarts kan u vervolgens verwijzen naar een van de andere eerstelijns specialisten die actief zijn binnen Het Omnium. Ook kan de sportarts u adviseren om uw huisarts te bezoeken voor een specifieke verwijzing naar het ziekenhuis voor nadere diagnostiek. Zo komt u altijd bij de juiste zorgverlener terecht.

Sportzorg op twee locaties

De sportartsen van het Martini Ziekenhuis werken op twee locaties: locatie Het Omnium in het TopSportzorgCentrum en locatie Martini Sportmedisch Centrum in het Martini Ziekenhuis.

In het Martini Sportmedisch Centrum leveren de sportartsen specialistische ziekenhuiszorg voor chronisch zieken en bieden zij door huisartsen verwezen blessureconsulten en advies bij klachten bij inspanning.

Afspraak maken en kosten

U kunt zonder verwijzing een afspraak maken met een sportarts in Het Omnium. De kosten voor het consult en/of het onderzoek zijn veelal voor uzelf en doen geen aanspraak op uw eigen risico. Mogelijk dekt uw zorgverzekering wel (een deel van) de kosten vanuit het aanvullend pakket. Omdat dit per zorgverzekeraar verschilt is het verstandig hierover contact op te nemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Corona maatregelen

Binnen Het Omnium hanteren we de volgende regels ten aanzien van Corona:

  • Blijf thuis wanneer u of een gezinslid/medebewoner last heeft van Corona gerelateerde klachten
  • Neem altijd de 1,5 meter afstand tot elkaar in acht
  • Op deze verdieping geldt éénrichtingsverkeer, volg de pijlen op de grond
  • Maximaal 1 persoon in de lift
  • Voor het betreden en bij het verlaten van de desbetreffende verdieping wast u uw handen of maakt u gebruikt van desinfectie middelen
  • Dragen van een mondkapje in de publieke ruimten

#samensterk

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE